جراحی بیماری های حرکتی مغز + تالاموتومی چگونه انجام می شود؟

جراحی بیماری های حرکتی مغز جراحی تهاجمی برای برداشتن قسمتی از تالاموس می باشد. این نوع جراحی بسیار پیچیده است و برای درمان پارکینسون از این روش استفاده می شود. درادامه به روش درمانی این عمل و عوارض و فواید آن اشاره می کنیم.

جراحی بیماری های حرکتی مغز

 

جراحی بیماری های حرکتی مغز

برای درمان بیماری پارکینسون روش های درمانی متعددی وجود دارد. یکی از این روش ها تالاموتومی است. در این روش به طور مستقیم ، بخشی از مغز دچار تغییراتی می شود. از این روش برای درمان بیماری های دیگر مانند: لرزش عضلات بدن و دردهای نوروپاتیک استفاده می شود. این روش با استفاده از لیزر و به صورت جراحی باز انجام می شود. در این عمل قسمت هایی از مغز تخریب شده و تغییراتی در هسته تالاموس که جایگاه آن در مرکز مغز است ایجاد می شود. برای آشنایی بیشتر با تالاموس باید اشاره کرد ، که از نورون هایی تشکیل شده و در زیر قشر مغز قرار دارد. وظیفه آن به عنوان یکی از مهمترین بخش های سیستم عصبی ، انتقال اطلاعات حسی بدن است.

آیا تالاموتومی مزایا هم دارد؟

از این جراحی به عنوان یک روش کم خطر یاد می شود و به توصیه پزشکان فوایدی هم دارد از جمله: کاهش دادن ، شدت درد تا 80 درصد پس از بهبودی. زندگی افراد پس از درمان اختلالات از کیفیت بیشتری برخوردار میشود و همچنین این روش درمانی بیماری زمینه ای ایجاد نمی کند.

اقدامات لازم قبل از جراحی بیماری های حرکتی مغز

  • .بیمار باید به مدت 6 ساعت قبل از جراحی ناشتا باشد. چرا که هر مرحله از این جراحی شامل یک نوع  بیهوشی است.
  • 2.بیمار باید مصرف برخی داروها را قبل از جراحی قطع کند. مانند انواع آرامبخش ها و داروهای ضد افسردگی .

جراحی تالاموتومی به چه روشی صورت می گیرد؟

چند هفته قبل از جراحی از مغز بیمار MRI  گرفته می شود. این نوع از اسکن یک روش تصویربرداری است. که در آن از میدان های مغناتیسی قوی و امواج رادیویی استفاده می شود. این تصاویر دقیق به جراح کمک می کند ، تا بر روی جزئیات دقیق درمان بیمار برنامه ریزی کند. با استفاده ازبیهوشی ، لرزش و حرکت های بیمار در طول اسکن کاهش پیدا می کند و مراحل آن به بیمار توضیح داده خواهد شد.

پس از این مرحله با بررسی کردن سطح اکسیژن ، تعداد ضربان قلب بیمار ، پزشک نکات مهم این جراحی از جمله مزایا و خطرات احتمالی به بیمار را توضیح خواهد داد.در طول این جراحی بیمار هوشیار است ، اما به دلیل استفاده از بی حسی هیچ دردی را احساس نمی کند. در این مرحله سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد می شود و با توجه به دستورالعمل های ساده ای که جراح به بیمار اطلاع می دهد ، بیمار باید سعی کند تالاموس خود را تحریک کند و با تکان دادن بازوهای خود. حرکت دادن دست به جراح این امکان را می دهد که چگونگی تحریک را ارزیابی کند.

اقدامات قبل از جراحی بیماری های حرکتی مغز

بعد از انتقال بیمار به بخش ، به طور منظم فشار و نبض بیمار بررسی می شود. بیمار باید سعی کند هر دو الی سه ساعت موقعیت دراز کشیدن خود را تغییر دهد و بعد از انجام بررسی های دقیق با توجه به نظر پزشک بیمار می تواند مرخص شود. توصیه می شود بیمار به مدت 4 تا 6 هفته استراحت کند ، که روند بهبودی سریع تر طی شود.

انواع تالاموتومی

  • جراحی پارکینسون
  • تالاموتومی دو طرفه
  • تالاموتومی به همراه رادیوفرکوئنسی
  • جراحی کوردوتومی
  • تالاموتومی داخلی

تالاموتومی داخلی چیست؟

از این روش برای درمان درد و یا تسکین درد طولانی مدت استفاده می شود. در این جراحی موارد زیر درمان می شوند:

  • احتمال افتادگی صورت و عدم توانایی تکان دادن دهان و چشم ها
  • بی حس شدن دست ها و عدم حرکت آنها
  • عدم تولنایی در صحبت کردن و نامفهوم بودن گفتار و همچنین متوجه نشدن حرف های دیگران.

دوش گرفتن چه مدت بعد از تالاموتومی مجاز است؟

توصیه می شود تا یک هفته بعد از تالاموتومی از دوش گرفتن خودداری کنید. چرا که نباید زخم خود را خیس کنید و فقط مجاز هستید گردن به پایین را آبکشی کنید.این موضوع در تسریع روند بهبودی شما کمک کننده است و از ایجاد عفونت جلوگیری می کند.

چه مواردی باید به جراح گزارش شوند؟

  • درصدی از افرادی که تالاموتومی انجام می دهند ممکن است پس از مدتی افزایش لرزش را تجربه کنند و باید در این دوران صبور باشند و ایجاد شدن هر تغییری را با پزشک خود در میان بگذارند.
  • احتمال دارد بیمار بعد از جراحی به عفونت مبتلا شود. که برای برطرف شدن این مشکل باید به توصیه های پزشک توجه فراوانی شود.

پاسخ